Cene implantatov

Koliko stane zobni vsadek, je odvisno od kakovosti titana – ta se oceni glede na njegovo čistočo. Implantati blagovne znamke Bredent so iz najbolj čistega titana, so torej visoke kakovosti, zato lahko ob pravilni in redni ustni higieni trajajo vse življenje. Bredent zobne vsadke namreč razvija in izboljšuje v Nemčiji že več kot 10 let, v skladu z najnovejšimi dognanji v znanosti, tehnologiji in na podlagi pričevanj bolnikov.

1Cena zobnega vsadka je sestavljena iz 3 glavnih delov:

  1. Načrtovanje kirurškega in protetičnega dela

    Ta vključuje pregled, vključno s CT skenom in 3D rentgenskim slikanjem, načrtovanje in svetovanje glede postopka in terapije v celoti. 

  2. Kirurški poseg

    Neboleča vsaditev implantata v zobno kost, potrebna terapija (pregledi) med celjenjem. 

  3. Vstavek zobne krone

    Po odstranitvi sluznice nad zobnim vsadkom se na zgornji del vijaka namesti krona v obliki zoba. Cene implantatov se razlikujejo tudi zaradi kakovosti keramične krone, ki bo videti kot vaš pravi zob. Najdražje so nazadnje razvite cirkonske krone, ki so tudi najbolj čiste, odporne in fleksibilne. Sam implantat predstavlja le manjši del celotnega posega.

2Vprašljivi ponaredki

Na trgu so sicer tudi cenejši zobni vsadki, vendar gre praviloma za kopije iz Južne Amerike in Azije že obstoječih implantatov, ki pa so nastali brez nujno potrebnih raziskav in testiranj. Ti proizvajalci pa tudi ne nudijo podpore niti zobozdravnikom implantologom niti bolnikom. Pomembno je tudi vedeti, da je spoj zaradi slabše kakovosti materiala slabši, implantati pa se ne usedejo pravilno v kost, zato sta tudi njihov čas trajanja in kakovost uporabe vprašljiva.
 
Pravico imate vedeti, katere dentalne implantate vam bodo vstavili. Od zobozdravnika zahtevajte t. i. potne liste, ki vsebujejo vse potrebne informacije o izvoru in kakovosti zobnega vsadka.

3Najdite svojega zobozdravnika

Seznam zobozdravnikov najdete tukaj.